Start
Om oss
Karta
Medlemmar
Kontakta oss
   
     
  Ramhantverkarna är ett nätverk av rammakare / konstinramare som verkar för kvalitet och hantverkskunnande inom inramningsbranschen.

Vår samlade kompetens spänner över områdena:
 • Rammakeri och ramhantverk
  I vårt utbud hittar du ramar av hög kvalitet.
  Vi tillverkar måttbeställda ramar efter dina önskemål och använder material som håller hög kvalitet för en åldersbeständig inramning. Du kan välja ramlist ur ett brett sortiment av trä- och aluminiumlist i många olika färger och profiler.
  Vi använder bomullskartong och åldersbeständig kartong till våra passepartouter samt syrafri bakpapp.
  Som kund kan du välja mellan olika glas till din inramning. Vi erbjuder vanligt klart tavelglas, museiglas, reflexfritt glas samt plast- och plexiglas. Hos oss kan du även måttbeställa din egen spegel, med eller utan ram.
  Vi saluför även enklare alternativ av färdiga ramar och fotoramar. Till våra färdiga ramar finns tillhörande passepartouter i olika färger av syrafri kartong.

 • Inramning av konst, fotografier, textilier/broderier och föremål
  Vi ramar konst på duk/canvas som oljemålningar, akrylmålningar och fotoutskrifter samt konst på papper som akvarell, pastell-, blyerts-, krita- och kolteckningar, litografier, träsnitt, affischer/posters/planscher och datautskrifter/giclée.
  Vi utför montering och uppspänning av textilier och broderier för inramning med eller utan glas.Vi hjälper dig med inramning av föremål, t.ex. nallar, de första skorna, dopklänningen, mormors glasögon, idrottströjor etc. Allt går att rama in i olika lådramar.

 • Uppspänning av målarduk/canvas på kilram
  Om du har en målning på duk, ett foto utskriven på canvas eller en textil kan vi hjälpa dig att spänna upp den på en kilram. Kilram finns i olika dimensioner/profiler och valet är beroende dukens mått.
  Ibland kan man behöva spänna om en duk eller byta kilram vilket vi också hjälper dig med.

 • Förgyllning
  Ett hantverk med mångtusenåriga anor där vi arbetar med såväl traditionella som moderna metoder.
  Förgyllning utförs med bladguld.  Andra bladmetaller som används är silver, palladium, koppar och imitationer av guld och silver (slagmetall)
  Du kan få hjälp med förgyllning av tavelramar, spegelramar, möbler m.m. Förgyllning kan även göras på föremål i utomhusmiljö.

 • Renovering, restaurering och reparationsarbeten
  Trasigt glas, djur och damm bakom tavelglaset, gulnad passepartout och icke syrafria material i befintlig inramning hjälper vi dig med att åtgärda.
  Hänger din tavla i ett snöre så låt oss byta mot ståltråd.
  En trasig och skavd ram kanske går att laga eller måste ersättas med en ny.
  När man tröttnat på en gammal ram kan man välja att få en omramning gjord och uppleva sin konst ur ett helt nytt perspektiv.

 • Konstnärsmaterial
  Våra medlemmar har ett varierande utbud av material för konstnärlig verksamhet. Du hittar konstnärsfärg, penslar, målarduk, akvarellpapper, kartong m.m.

Ramhantverkarnas erfarenhet, kunskap och ansvar är en garanti för inramningar av hög kvalitet.